El teatre és entreteniment. Però per a la Fundació també és un instrument per millorar la salut ocular. Perquè aprofitem les representacions per sensibilitzar als nens i nenes sobre la importància de cuidar els seus ulls i, al seu torn, podem realitzar revisions per detectar problemes de visió.

L’última funció ha tingut lloc a Moçambic, concretament a la província d’Inhambane. Amb una població d’1,3 milions d’habitants, de la qual el 83% se situa per sota del límit de la pobresa i el 70% viu en zones rurals, és una de les zones on el projecte Ulls de Moçambic treballa per garantir el dret a la salut ocular, especialment a les dones, als nens i a les nenes. I per a això té previstes una sèrie d’activitats a les escoles que ajuden a promocionar la prevenció, la formació i la detecció de problemes oculars.

En aquesta ocasió, l’equip d’ Ulls del món va organitzar una jornada comunitària de sensibilització en salut ocular per als i les alumnes de les escoles primàries i secundàries de Dimande i Pamuane, en el districte de Homoine.

Aquesta activitat es va dur a terme mitjançant la representació teatral ‘Olhos do mundo’ realitzada pel grup de teatre Xifiridjelo. El seu objectiu: informar, tant als alumnes de l’escola com als professors, sobre la higiene ocular individual i col·lectiva, i assenyalar els punts d’atenció ocular als hospitals rurals de Chicueque, Massinga i Vilankulos, a més de les òptiques existents a la zona.

També es va recordar als directors de les escoles la necessitat que els i les alumnes als quals se’ls havien detectat problemes oculars, es presentessin a les consultes oftalmològiques programades.