L’òptica del districte de Vilankulos (Moçambic) compleix el seu primer any. I, sobretot, segueix complint els seus objectius.

Durant aquest any, Ulls del món va aportar 1.330 ulleres, 502 muntures, 384 ulleres especials i equipaments pel taller. Amb aquest material, l’òptica va aconseguir que 454 pacients tinguessin accés a ulleres, muntures i reparacions, i també es van realitzar donacions a la població sense recursos.

Els quasi 6.000 € recaptats en aquestes vendes subvencionades s’invertiran en la compra de nous materials i el manteniment de l’òptica per a seguir oferint un servei solidari a aquelles persones que ho necessitin.

Ademés, es van facilitar 140 ulleres graduades a l’alumnat i al professorat de 8 escoles de primària de la zona. L’optometrista de l’Hospital Provincial d’Inhambane va realitzar 700 consultes i va visitar a 182 nens i 210 nenes de les escoles per detectar les possibles anomalies oculars. Un cop realitzades les revisions, les dones responsables de l’òptica van muntar les ulleres amb les lents adequades per a cada persona.

Els defectes refractius no corregits són la principal causa de deficiències visuals al món i també a Moçambic. Tenir accés a ulleres amb les correccions òptiques necessàries ha significat una millora exponencial en la qualitat de vida de les persones i l’escolarització dels nens i nenes d’aquestes escoles.

Aquesta òptica, no només compleix una missió decisiva en l’atenció de la població amb defectes refractius del districte, sinó que, a més, ho fa des d’un plantejament d’equitat de gènere: es tracta d’un taller dirigit i gestionat per una organització local de dones, a les quals la Fundació acompanya, dona formació i supervisa en la seva acció diària.

El programa Ulls de Moçambic compta amb el suport de l’Ajuntament d’Abrera, Ajuntament d’Andoain, Ajuntament d’Astigarraga, Ajuntament d’Irun, Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Diputació Foral de Guipúscoa, Fundació Calouste Gulbenkian i ESCRS.

Multitud de persones amb ulleres