L’òptica del districte de Vilankulos (Moçambic) compleix el seu primer any. I, sobretot, segueix complint els seus objectius.

Recentment, l’òptica ha facilitat 140 ulleres graduades a l’alumnat i al professorat de 8 escoles de primària de la zona. L’optometrista de l’Hospital Provincial d’Inhambane va realitzar 700 consultes i va visitar a 182 nens i 210 nenes de les escoles per detectar les possibles anomalies oculars. Un cop realitzades les revisions, les dones responsables de l’òptica van muntar les ulleres amb les lents adequades per a cada persona.

Els defectes refractius no corregits són la principal causa de deficiències visuals al món i també a Moçambic. Tenir accés a ulleres amb les correccions òptiques necessàries ha significat una millora exponencial en la qualitat de vida de les persones i l’escolarització dels nens i nenes d’aquestes escoles.

Aquesta òptica, no només compleix una missió decisiva en l’atenció de la població amb defectes refractius del districte, sinó que, a més, ho fa des d’un plantejament d’equitat de gènere: es tracta d’un taller dirigit i gestionat per una organització local de dones, a les quals la Fundació acompanya, dona formació i supervisa en la seva acció diària.