L’Hospital Provincial d’Inhambane compta des de finals d’octubre amb un taller d’òptica gràcies a la Fundació Ulls del Món. La instal·lació, que pertany al Ministeri de Salut de la República de Moçambic, permet l’accés a ulleres per part de la població amb menys recursos d’aquesta província situada al sud del país. Es tracta de la segona òptica pública de Moçambic, ja que només n’existia una a la capital, Maputo, i possibilita que 1,3 milions de persones del total de 20,5 milions d’habitants del país facin front als problemes oculars que els puguin afectar, tornant-hi a veure i recuperant d’aquesta manera una autonomia personal que fins el moment els impedia realitzar tasques tan bàsiques com treballar, estudiar o atendre la família.

El taller es va inaugurar oficialment el dia 31 d’octubre, en un acte que va aplegar una trentena de persones. Entre les personalitats assistents hi havia la Dra. Yolanda Zambujo, directora del Servei Nacional d’Oftalmologia, en representació del Ministeri de Salut; l’alcalde d’Inhambane i l’administrador del municipi; la Directora Provincial de Salut d’Inhambane, Erite Thuzine, i la Medica Chefe de la província, Dra. Paula; en representació de l’Hospital Provincial d’Inhambane, el seu director clínic, el Dr. Muhebub, i l’administrador del centre, Elder Manuel i, per part d’Ulls del Món, el Patró i membre del Comitè Executiu, Vicenç Capdevila, i la coordinadora sobre el terreny del projecte Ulls de Moçambic, Mayka Balaguer.

També van ser-hi presents els metges voluntaris de la Fundació que aquests dies es trobaven a Moçambic participant en una comissió formativa, el personal del Servei d’Oftalmologia de l’hospital i representants d’algunes de les institucions que donen suport al projecte: Javier Cuevas, en nom del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona, i Rui Álvaro Reis i Silvia Ayala, en representació de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. L’acte va constar, a banda dels parlaments de les autoritats, en la tradicional tallada de cinta i descobriment de placa. També es va dur a terme una simbòlica entrega de claus del taller, es va fer un brindis i es va tallar un pastís. La inauguració es va tancar amb l’actuació del grup de dansa de l’hospital d’Inhambane, que va interpretar danses tradicionals africanes.