Les campanyes de revisió i donació d’ulleres als centres educatius tenen tan bona acollida perquè els problemes d’aprenentatge a les escoles sovint tenen una relació directa amb els problemes visuals. I tot i que unes simples ulleres poden ser la solució, en la majoria de zones sense recursos és molt complicat aconseguir-les.

Aquest és el cas de dos alumnes de l’escola de Koro (Mali), Adama Ouédraogo i Safoura Sawadogo. Fa un any, en la campanya de revisions oculars escolars, Ulls del món els hi va detectar deficiències refractàries i els hi va proporcionar gratuïtament unes ulleres perquè les seves famílies no podien assumir-ne el cost. Després de la revisió d’aquest any, estan esperant les noves ulleres amb el canvi de graduació.

Conèixer la seva vivència i la millora en la seva qualitat de vida demostra com de vitals són aquestes campanyes.

 

Adama Ouédraogo 

‘Quan porto les ulleres que em van donar els metges d’Ulls del món puc veure bé el que escriu el mestre a la pissarra, puc escriure sense dificultat i veure la televisió sense que em plorin els ulls. Sense elles no puc llegir ni escriure bé. A més, m’han ajudat a millorar els resultats escolars.

Les ulleres me les van donar l’any passat i aquest any, després de la revisió ocular, m’han dit que en necessito unes de noves. Mentre no arriben, faig servir les velles per anar a l’escola, tot i que a casa, els pares no volen que les porti cada dia perquè no se’m trenquin.

A l’escola som sis els que necessitem ulleres, 3 nois i 3 noies. Tots hem millorat gràcies a les ulleres!

Els doctors van explicar que ningú pot riure dels nens i nenes que portem ulleres perquè és una malaltia ocular.

Vull donar les gràcies a Ulls del món per portar-nos ulleres a Koro i donar-les de manera gratuïta als nens de l’escola. Estic molt content perquè sense elles no hagués pogut seguir els cursos fàcilment.’

 

Safoura Sawadogo

‘L’any passat, després d’una revisió, Ulls del món em va donar les ulleres perquè tinc un problema als ulls. Tinc una mica de vertigen i quan em desperto ho veig tot negre. Em van donar col·liris i després les ulleres.

Les ulleres m’han ajudat a estudiar amb més facilitat. Però hi ha alguns nens que se’n riuen de mi per portar-les. Els professors m’ha dit que no els escolti i que continuï portant-les, perquè m’ajudaran a l’hora d’anar a classe.

Ara he tornat a l’hospital a fer-me una revisió i m’han explicat que les he de canviar. Però jo no tinc diners i els metges m’han dit que parli amb Ulls del món, que ells m’ajudaran com ho va fer l’any passat!’

 

Actualment el projecte Ulls de Mali compta amb el suport de Ferrovial, Alcon, l’Ajuntament de Zarautz i el Col·legi de Metges de Gipúscoa.

Gràcies a aquestes revisions i donacions d’ulleres de la Fundació, molts nens i nenes de les regions més desfavorides i sense recursos de Mali tindran l’oportunitat de millorar la seva salut visual, la seva qualitat de vida i la seva escolarització.