Tres persones saluden a una dona al quiròfan

La vida al desert és molt dura. Sobretot si, a les extremes condicions climàtiques i a la manca de recursos, li sumes un problema de visió. Per això, qualsevol intervenció que puguem dur a terme al Sàhara, per a nosaltres és una gran victòria.

En aquesta ocasió un equip de professionals es va traslladar, del 2 al 16 de desembre, al camp de refugiades i refugiats de Tindouf per fer l’última comissió medicoquirúrgica de l’any. Un equip format per 4 oftalmòlogues, 2 anestesistes, 2 infermeres i 1 tècnic d’equip, va recórrer tots els centres d’atenció de salut ocular per intervenir a més d’un centenar de pacients: 53 dones, 48 ​​homes, 11 nenes i 3 nens.

Aprofitant el desplaçament d’aquest equip també es va realitzar formació d’oftalmologia pediàtrica per a un tècnic del departament d’oftalmologia que serà l’encarregat de controlar i fer el seguiment postoperatori dels nens i nenes intervinguts en aquesta comissió.

La comissió va comptar, a més, amb el personal optometrista del departament d’oftalmologia i el personal de l’Hospital de Bol·la.

Un cop més, no podem deixar d’agrair als nostres voluntaris del projecte sahrauí tota la tasca que realitzen i tot el temps, passió i coneixements que dediquen per lluitar contra la ceguesa evitable en un territori amb una situació tan complicada.