Mali és un dels països on Ulls del món treballa intensament per eradicar la ceguesa evitable, arribant a zones de difícil accés per la complicada situació del país i assistint a milers de persones que no compten amb facilitats ni recursos per rebre atenció ocular.

Aquest estiu ha estat molt intens. S’han desenvolupat tasques de manteniment i millora dels equips oftalmològics a Bandiagara, Koro, Djenné i Douentza, la renovació del taller òptic a Bankass i s’ha realitzat una donació de consumibles quirúrgics al Centre de Salut de Referència del Districte de Koro.

També vam dur a terme 3 importants comissions mèdiques i quirúrgiques a Koro, Bandiagara i Kopro-nah, Koro central Pomorododiou i Bargou, on es van atendre 97 pacients amb cataractes (el 60% dones).

A més, es van impartir diferents cursos de formació. Un curs de salut ocular primària al Centre de Referència de Salut Bankass, i diversos cursos pràctics al Centre de Salut de Koro. Aquests últims anaven dirigits a directors de centres tècnics en salut ocular primària, als quals se’ls va formar en la detecció de malalties oculars més enllà de la correcta utilització dels materials i equips d’oftalmologia.

Al final de la formació, els participants van poder assistir a la revisió de 123 casos reals, detectant 13 casos de cirurgia de cataractes, 11 extraccions de cossos estranys, 4 higienes oculars, 17 refraccions i 64 casos de pterígion i d’altres patologies com conjuntivitis, triquiasis, trauma ocular …

Totes aquestes activitats formen part del programa Ulls de Mali, que compta amb el suport de Ferrovial, Alcon, l’Ajuntament de Zarautz, el Col·legi de Metges de Gipúscoa i l’Ajuntament de L’Hospitalet.