Barcelona, 1956. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, i es va dedicar a la neurocirurgia a l’Hospital Clínic i a la cirurgia d’urgències. Diplomat en Relacions Internacionals (UAB) i en Direcció General (IESE, Universistat de Navarra). Màster pel CIDOB -Barcelona Centre for International Affairs- en Estudis Internacionals, màster en Alta Direcció (California State University), màster en Gestió Hospitalaria (ESADE, Universitat Ramon Llull) i màster en Dret Internacional i Diplomàtic per la Universitat de Barcelona. Doctorat en Relacions Diplomàtiques (UAB) i Doctor Honoris Causa per la Universitat Moctezuma de Mèxic, ha estat professor convidat a diverses Universitats (U. de Barcelona, U. Autònoma de Barcelona, U. Rovira i Virgili, U. d’Alcalà d’Henares, U. de Budapest).

El 1982 va ser nomenat director del sector sanitari Baix Llobregat, posteriorment coordinador de l’Atenció Primària a Catalunya i el 1986 subdirector i posteriorment director de l’Hospital Vall d’Hebron. El 1989 secretari general de l’Institut Català de la Salut (ICS) i el 1994, director de Cooperació Sanitària Internacional de l’ICSEl 2001, president del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM), i el 2003 director de Relacions Internacionals i Cooperació Sanitària del Departament de Salut de la Generalitat.

Ha estat president executiu del VIII i XII Congrés Nacional d’Hospitals (1991-2001), vicepresident del Congreso Internacional de Directores de Hospitales (FIH). És acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina i membre del Parlament Internacional de Seguretat i Pau, assessor de Nacions Unides, amb rang d’ambaixador, des de 1997. En els darrers 35 anys ha participat en diverses missions diplomàtiques, institucionals i de cooperació en diversos països del món.

Col·laborador de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), forma part de consells d’administració d’empreses públiques i consorcis (SEMSA, Consorci Sanitari Integral, Parc Sanitari Pere Virgili, Consorci Sanitari de Vic), i de diversos patronats de fundacions. És membre del Consell Català de Cooperació al Desenvolupament, de la Comissió Interdepartamental de Cooperació, del Comité Català d’Ajut Humanitari i Emergències, del Consell de Coordinació amb els Ens Locals, Consell de Coordinació de Catalans a l’Exterior, membre d’Esport Cultura Barcelona i del Comitè Olímpic.

President del Panathlon Internacional Barcelona, ha estat conseller d’empreses multinacionals. És autor de 20 llibres publicats (National GeographicPlaza i JanésEd. Joventut, etc.), tres d’ells distingits amb guardons literaris. Ha pronunciat més de 300 conferències en diversos països. Per la seva tasca de divulgació ha rebut 18 condecoracions nacionals i internacionals. Va ser el primer metge de l’Estat a coronar el cim de l’Everest, el 1993, i se li va concedir l’Orde Olímpic del Comitè Olímpic Internacional.

Data de nomenament: 16/12/2015